Robòtica a les aules

La robòtica és un nou sistema educatiu de treball a partir del disseny, construcció, programació i ús de robots a l’aula com a fil conductor per a la seva aplicació transversal en diverses àrees. Quan es construeix físicament un artefacte també s’elabora el coneixement en la ment i aprendre a programar ajuda a organitzar el pensament. La robòtica uneix ambdós objectius, per tal de resoldre problemes buscant solucions imaginatives, fomenta el treball en equip i permet experimentar per a poder millorar les propostes inicials. Utilitzant aquest recurs aprofundim en temes de socialització, iniciativa, creativitat, lideratge, responsabilitat, autoestima, treball cooperatiu i interès per la investigació.

Metodologia de treball

Les classes de robòtica comencen amb el plantejament per part del mestre d’un repte perquè els alumnes el resolguin. Un cop plantejat el repte es demana als alumnes que, en grups de 2 a 4 persones, seguint les instruccions proporcionades, realitzin el treball corresponent. Posteriorment, es demana als alumnes que facin canvis al model o el millorin. Pot ser que les solucions pensades no siguin les correctes, els errors formen part del procés i serveixen també per adquirir coneixement. A més, es demana als equips que expliquin les seves solucions, de manera que també es treballa l’expressió oral i el fet d’acostumar-se parlar en públic.
Hi ha models que van acompanyats d’un programa informàtic amb sistemes de programació basats en icones. El que es pretén és que els alumnes es familiaritzin amb els dispositius programables, cada vegada més presents en la nostra societat.
Considerem que aquesta és una activitat amb un gran benefici per als nostres alumnes, ja que els ajudem en el desenvolupament d’habilitats i competències necessàries per al seu futur personal i professional.


Vincles d'interès


També et pot interessar...

Recomanacions i preguntes freqüents sobre el Coronavirus

Enllarç gencat. Informació sobre el Coronavirus

llegir més »

Calendari 19-20

Calendari 2019-2020 Inici de les classes 12 setembre 12-13 de setembre entrada progressiva de P-3 Finalització de les classes 19 de jun...

llegir més »

Ajornades dates de preinscripció

Ajornades dates de preinscripció

S'ajornen les dates per la preinscripció del nou curs 20/21. Us mantindrem informats a mesura que hi hagin noves informacions oficials.    ...

llegir més »