08:30h. - 13:00h

15:00h. - 17:30h

Lluís Castells, 20

08830 Sant Boi de Llobregat

936 400 318

vedrunasantboi@vedruna.cat

Representants al Consell Local d’Infància

La nostra Escola ha portat a terme el procés d’elecció de dos nous membres del consell d’infants del nostre poble que es sumaran al grup ja existent. Després de tot aquest procés, ens sentim orgullosos dels dos representants de la nostra escola a les pròximes reunions del CLI: el Nil Giménez, de 4t i l’Aleix Magallon de 5è.

Però què és el Consell Local d’Infància (CLI)? Doncs és l’òrgan de participació ciutadana que representa als infants de la ciutat. Es concep com a òrgan de consulta, de representació i de participació dels infants en l’àmbit local. La finalitat del Consell és garantir l’exercici efectiu de la ciutadania dels nens i nenes, en especial en aquells assumptes que tenen una incidència directa en llurs vides.

El Consell d’Infància està compost per quaranta consellers i conselleres. Les seves edats oscil·len entre els 9 i 11 anys, i són escollits democràticament pels seus companys/es. Els consellers/es són els infants que assisteixen a les sessions del Consell en representació dels infants dels seus centres educatius o entitats. Aquests traspassaran l’opinió i les propostes dels seus centres i entitats al Consell i també seran responsables de traslladar qualsevol informació que sorgeixi al Consell. El Consell es reuneix un cop al mes i es dividideix en dos districtes, Nord i Sud, i un cop al trimestre es reuneixen els dos districtes en plenari a la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb el suport de tècniques municipals com a dinamitzadores de les sessions.

A la nostra escola hi participem, i aportem dos representants, un de 4t i l’altre de 5è de primària. Membres de l’ajuntament han vingut a les nostres aules per explicar el funcionament del CLI. Ens han fet unes xerrades sobre el significat de la paraula DRETS i, més concretament sobre els drets dels infants. Dies després alguns alumnes que volien ser consellers/es en aquest òrgan, van presentar les seves candidatures davant dels seus companys i companyes. Finalment, vam arribar al moment democràtic de les votacions, amb les urnes, la composició de les meses electorals i els corresponents aixecaments de les actes.

Previous

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

Categories

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website